Meest gestelde vragen

 

1. Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Zodra uw order in ontvangst is genomen door onze vervoerder ontvangt u automatisch een e-mail. In deze e-mail vindt u een ‘track & trace’ code waarmee u de status van uw zending online kunt volgen. Uw order zal worden afgeleverd op vastgestelde dagen.

2. Kan ik voor een exact aflever tijdstip kiezen?

Helaas is het niet mogelijk om een exact tijdstip van aflevering door te geven.

3. Wat gebeurt er als ik niet thuis ben?

Kleinere bestellingen worden met Postnl bezorgd. Mocht u niet thuis zijn, dan zal Postnl de bestelling bij een afhaalpunt neerzetten. Grotere bestellingen worden, als u niet thuis bent, netjes in de tuin gezet of op de oprit.


4. Kan ik het bezorgadres nog wijzigen?

Na het plaatsen van uw order is het mogelijk om het bezorgadres te wijzigen. Dit dient echter te gebeuren, voordat de order ons magazijn verlaat. U kunt ons bereiken via mail of via telefoon.


5. Bezorgen jullie door heel Nederland?

Nee, dekerstboom.com bezorgt haar kerstbomen binnen een straal van 15km rondom zaandam. De bezorging is geheel gratis.


6. Zit er een kerstboomstandaard bij de kerstboom?

Nee, een kerstboomstandaard zit niet bij de prijs van uw kerstboom inbegrepen. Wel kunt u deze op Kerstboom.nl eenvoudig tegelijk met uw kerstboom bestellen. Doen, want zo blijft uw boom gegarandeerd de hele kerstperiode geurig en groen!

8. Wat voor soort kerstbomen kan u mij leveren?

Wij verkopen zowel echte kerstbomen.

Verse kerstbomen
Onze echte kerstbomen zijn van het  soort Nordmann, of in het Latijn ‘Abies Nordmanniana’. Deze prachtige kerstbomen staan bekend om hun brede naalden en een vol takkengestel. Veruit het grootste voordeel van de Nordmann is het feit dat deze praktisch géén naalden laat vallen.

9. Hoe weet ik zeker dat mijn boom mooi is?

Wij doen ons uiterste best om alleen de mooist mogelijke kerstbomen aan te bieden. Daarom worden alle echte kerstbomen altijd vers gekapt en speciaal geselecteerd op hun volle takken, symmetrie en kleur.

Een kerstboom is een natuurproduct. Dit betekent dat geen twee bomen hetzelfde zijn. De keuze voor een echte boom is daarom ook de keuze voor een unieke boom.  Omdat de ‘perfecte boom’ niet bestaat vragen wij u om de kleine afwijkingen die uw boom bijzonder maken vooral te accepteren, of liever nog, te omarmen.

Mocht u onverhoopt toch het gevoel hebben dat uw boom niet voldoet aan de beloofde kwaliteit, neem dan binnen 24 uur contact op.

10. Mijn kerstboom is scheef, wat moet ik nu doen?

Wij doen onze uiterste best om alleen de mooiste, en meest rechte bomen uit te zoeken. Maar omdat een kerstboom een natuurproduct is, is een kleine afwijking helaas soms niet te voorkomen. Daarom raden we aan om tegelijk met uw kerstboom een kerstboomstandaard te bestellen. 

11. Wordt mijn kerstboom opgehaald?

Nee, wij halen kerstbomen niet af tenzij dat met u is afgesproken.

12. Verliest mijn kerstboom naalden?

Nordmann-kerstbomen staan bekend om het langdurig behouden van hun naalden. Met de juiste verzorging blijft de boom zeker drie weken lang gezond en naaldvast. 

Wij raden u aan om vóór het plaatsen van de kerstboom een doek rondom de stam te leggen: door het vervoer en de installatie zullen waarschijnlijk wat zwervende naalden in de verpakking zitten, met de doek vangt u ze makkelijk op.

13. Is een kerstboom brandgevaarlijk?

Nee, alle kunstkerstbomen uit ons assortiment zijn behandeld met een brandvertragende coating. Hierdoor voldoen ze aan de strengste eisen voor brandveiligheid. Zakelijke klanten kunnen desgewenst een certificaat van brandveiligheid bij hun bestelling aanvragen, te vertonen bij een eventuele controle van de brandweer.

Ook echte kerstbomen zijn met de juiste verzorging uitstekend brandveilig. Het belangrijkste is om uw boom altijd van voldoende water te voorzien, zodat stam en takken niet uit kunnen drogen. Door gebruik te maken van een kerstboomstandaard, met groot waterreservoir,  zal de boom altijd voldoende water krijgen.

14. Hoe kan ik betalen?

U kunt bij kerstboom.nl op de volgende manieren betalen:

– iDeal (o.a. ABN AMRO, Fortis, Postbank, Rabobank en SNS bank )
– PayPal
– Credit Card (VISA en MASTERCARD)

15. Wanneer ontvang ik mijn factuur?

Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u van ons een bevestigingsmail. In deze mail zit een factuur bijgesloten.

16. Brengen jullie mijn kerstboom naar een hogere etage?

Nee, tenzij specifiek aangevraagd worden alle bestellingen bezorgd tot aan de eerste drempel van de begane grond. Is dit niet voldoende neem dan voordat u bestelt contact op.